Kaastaart Met Appels

Algemeen
Bereidingstijd: 30-60 minuten
Maaltijdgang: / Banket
Soort keuken: Franse keuken
Techniek:
Aantal personen: 6 personen

Ingredienten:
Voor springvorm met middellijn van 22 - 24 cm:

350 gram droog kruim van (wit)brood; 175 gram boter, gesmolten; 1 theel. kaneel; 2 1/2 eetl. witte basterdsuiker. Voor de vulling: w250 gram verse roomkaas, zoals Mon Chou; 3 eetl. cregraveme frai?che; 1 1/2 eetl. witte basterdsuiker; 1 zakje vanillesuiker, 5 - 8 gram; 2 grote eieren; 2 - 3 appels, geschild, vruchtvlees in piepkleine blokjes (ca. 3 mm.); 1 eetl. limoen- of citroensap; 50 gram blauwe (eko)rozijnen; eventueel 6 - 8 vers

Voorbereiding:
De kaastaart leent zich bij uitstek om als een dessert op te dienen. De bodem van de taart wordt, naar Amerikaans voorbeeld, gemaakt van het droge kruim van wit- of bruinbrood. In plaats daarvan kan men ook het fijngemalen kruim van droge (Maria)biscuits en/of crackers nemen.

Zorg er voor dat de roomkaas op kamertemperatuur is gebracht voordat het met cregraveme fraiche en suiker wordt gemengd en tot een gladde massa wordt geroerd

Bereidingswijze:
Stort het broodkruim in een kom. Voeg de nog warme gesmolten boter, kaneel en 2 1/2 eetlepels basterdsuiker toe. Roer alles 2 - 3 minuten tot een vrij egaal, goed samenhangend, deeg is verkregen. Neem het deeg uit de kom en kneed het tot een soepele bal. Leg de deegbal in de beboterde springvorm. Druk het deeg zo gelijkmatig mogelijk uit over de bodem en wand van de vorm. Plaats de met het deeg beklede vorm tot verder gebruik op de koudste plek in de koelkast.

Spoel de rozijnen enkele malen in lauwwarm water. Laat ze op een zeef uitlekken en zoveel mogelijk opdrogen (plaats de zeef op een tochtige plek).

Roer in een kom verse roomkaas, cregraveme frai?che, 1 1/2 eetlepel basterdsuiker en vanillesuiker tot een volkomen gladde massa. Klop de eieren er een voor een door en schep er daarna limoen- of citroensap, appelblokjes en rozijnen door. Doe alles over in de vorm. Strijk het oppervlak met de bolle kant van een lepel glad af. Druk het deeg op de wand dat boven de vulling uitsteekt met de vingers iets naar beneden.

Zet de vorm op het rooster dat iets onder het midden in de tot 200 graden voorverwarmde oven is geplaatst. Bak de taart niet veel langer dan 20 - 22 minuten. Laat de taart in de vorm afkoelen. Dek de vorm daarna af met folie en plaats hem tenminste 2 uur in de koelkast om de taart volkomen op te laten stijven.


Presentatie: neem wand en bodem van de vorm weg. Leg de taart op een ronde schotel. Snijd hem aan tafel in het gewenste aantal (6 a 8 stuks) punten. Schik eventueel topjes verse munt op elke taartpunt als garnering.

Oma's Oliebollen
Duitse keuken


Oliebollen Met Gekarameliseerd Fruit.
Nederlandse keuken


Klassieke Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen (tutti-fruttibollen)
Nederlandse keuken


Oliebollen Volgens Christian Steevens
Nederlandse keuken


Oliebollen (amandelbollen)
Nederlandse keuken


Mijn Vaders Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen (abrikozenbollen)
Nederlandse keuken


Oliebollen.
Nederlandse keuken


Oliebollen
Kinderkeuken keuken


Zoete En Hartige Oliebolletjes
Nederlandse keuken


Oliebollen (appel-gember)
Nederlandse keuken


Champagne Met Een Tropische Oliebol
Nederlandse keuken


Oliebollen (ananas-appelbollen)
Nederlandse keuken


Appel-gemberoliebollen
Nederlandse keuken


Oudjaars Huzarensalade
Nederlandse keuken


Appel-gemberoliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen Van Mijn Vader
Nederlandse keuken


Oliebollen
Nederlandse keuken


©2014 Receptenboek.com - Email : info@receptenboek.com - Laatste update: 18-02-2019