Pekingeend



Algemeen
Bereidingstijd: Langer dan 1 uur
Maaltijdgang: Hoofdgerecht /
Soort keuken: Chinese keuken
Techniek:
Aantal personen: 4 personen

Ingredienten:
Eend
700 gr eendenborstfilet met vel
2 el honing
2 tl zout
Pannenkoekjes
Koop kant-en-klare mandarijnpannenkoekjes in de toko of maak ze zelf:
2½ kop bloem
2 tl suiker
1 kop kokend water
1 el sesamolie
Erbij
12 lente-uitjes
1 komkommer
4 el hoisinsaus* (toko)

Voorbereiding:


Bereidingswijze:
Wil je `s avonds pekingeend eten, begin dan `s ochtends met het voorbereiden van de eendenborstfilets. Breng 100 ml water met honing en zout aan de kook en laat een paar minuten doorkoken terwijl je goed blijft roeren. Daarna van het vuur halen. Leg de eendenborstfilets in een diep bord en begiet met de honingsiroop. Laat een kwartiertje rusten. Laat dan uitlekken en leg op een (snij)plank met het vel naar boven, en laat het vlees 1 uur drogen. Bestrijk de filets nogmaals met de honingsiroop en laat ze nu 7 uur drogen. Het mag langer zijn, als het vel maar mooi droog is.
Meng bloem en suiker met kokend water en roer met een lepel tot het mengsel lauw is. Kneed het dan tot een glad deeg op een met bloem bestoven werkvlak. Zet afgedekt weg en laat een half uurtje rusten.
Verwarm voor de eendenborstfilets de oven voor op 200 graden. Leg de filets met het vel naar boven op een rooster in het midden van de oven en bak ongeveer 30 minuten, tot het vel mooi knapperig is. Zet dan de oven uit, maar laat de eend er in zitten om hem warm te houden.
Snijd ondertussen de groenten. Verwijder de zaden uit de komkommer, en snijd hem in dunne reepjes van zo`n 8 cm. Verwijder de wortelaanzet en het lelijke groen van de lente-uitjes, zodat ook de lente-uitjes zo`n 8 cm lang zijn. Om mooie franjes aan de uiteindes van de lente-uitjes te krijgen, kun je ze kruislings tot op gelijke afstand tot het midden insnijden, en vervolgens in ijswater leggen.
Maak dan de pannenkoekjes. Verdeel het deeg in ongeveer 20 gelijke porties. Maak balletjes van de deegporties, en rol ze op een met bloem bestoven werkblad uit tot cirkels van zo`n 8 cm doorsnede.
Verhit een koekenpan, bestrijk de bodem met wat sesamolie, en bak de pannenkoekjes één voor één, ongeveer 1 minuut per kant. Wikkel de pannenkoekjes die klaar zijn in een doek en zet ze bij de eend in de oven om warm te blijven.
Haal de eendenborstfilets uit de oven en snijd deze in dunne plakjes. Zet meteen weer terug in de oven om warm te houden tot ze geserveerd worden.
Doe de hoisinsaus in een mooi schaaltje. Doe ook de reepjes komkommer en lente-uitjes in mooie schaaltjes. Serveer de plakjes eend en de pannenkoekjes op bordjes.
Laat iedereen meteen aan de slag gaan: neem een pannenkoekje, bestrijk deze met hoisinsaus en beleg met een plakje eend, komkommer en lente-ui. Rol op en eet uit de hand.
*Heb je geen hoisinsaus? Je kunt een vergelijkbaa

Oma's Oliebollen
Duitse keuken


Oliebollen Met Gekarameliseerd Fruit.
Nederlandse keuken


Klassieke Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen (tutti-fruttibollen)
Nederlandse keuken


Oliebollen Volgens Christian Steevens
Nederlandse keuken


Oliebollen (amandelbollen)
Nederlandse keuken


Mijn Vaders Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen (abrikozenbollen)
Nederlandse keuken


Oliebollen.
Nederlandse keuken


Oliebollen
Kinderkeuken keuken


Zoete En Hartige Oliebolletjes
Nederlandse keuken


Oliebollen (appel-gember)
Nederlandse keuken


Champagne Met Een Tropische Oliebol
Nederlandse keuken


Oliebollen (ananas-appelbollen)
Nederlandse keuken


Appel-gemberoliebollen
Nederlandse keuken


Oudjaars Huzarensalade
Nederlandse keuken


Appel-gemberoliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen Van Mijn Vader
Nederlandse keuken


Oliebollen
Nederlandse keuken


©2014 Receptenboek.com - Email : info@receptenboek.com - Laatste update: 23-04-2024