Terrine Met Zalm

Algemeen
Bereidingstijd: Langer dan 2 uur
Maaltijdgang: / Anders
Soort keuken: Nederlandse keuken
Techniek:
Aantal personen:

Ingredienten:
De terrine wordt samengesteld met zalm, tomaten, tuinkruiden en een pittige roomgelei op basis van een droge witte wijn. Het gerecht kan als een voor-of lunchgerecht worden opgediend. Ook bij buffetten en brunches zijn dergelijke terrines goed op hun plaats. Het gerecht kan ook in een glazen cakevorm worden bereid. Het biedt de mogelijkheid om het gerecht op een schaal te storten en in plakken gesneden op te dienen.****************************************************************************

Voorbereiding:
Plaats de terrine op de koudste plek in de koelkast. Spoel de zalm onder stromend koud water. Maak de vis droog met keukenpapier en verdeel de filet in vier min of meer gelijke stukken.

Bereidingswijze:
Breng de wijn en dezelfde hoeveelheid water aan de kook. Voeg wat zout toe. Leg de vis in het kokende vocht. Temper de warmtebron. Houd alles gedurende 4 minuten tegen de kook aan. Neem daarna de pan van de warmtebron. Laat de zalm in het pocheervocht afkoelen en volkomen koud worden. Neem de filets uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Verdeel de vis daarna, met de vingers, in kleine stukjes. Halveer de tomaten en neem kernen, zaad en vocht weg. Snijd het vruchtvlees in minuscule blokjes. Strooi er een beetje zout over en laat ze op een platte zeef uitlekken. Laat de gelatineblaadjes tenminste 5 minuten in ruim koud water weken. Zeef het kookvocht van de zalm eerst door een fijne zeef en daarna door een natgemaakte (water) doek die op een zeef is gelegd. Breng in een pannetje met dikke bodem 1 deciliter gezeefd pocheervocht aan de kook. Neem het pannetje van de warmtebron en voeg de goed uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Blijf er zolang (met houten lepel) in roeren tot de gelatine is opgelost. Roer er 1 1/2 deciliter gezeefd pocheervocht en de creme fraiche of slagroom door. Voeg een beetje zout, witte peper en cayennepeper toe. Roer alles krachtig door. Laat alles staan tot het lobbig begint te worden. Schep intussen in een kom zalm, tomaten en tuinkruiden luchtig door elkaar. Voeg er 4 eetlepels vloeibare roomgelei aan toe en schep alles opnieuw zo luchtig mogelijk om. Schep eveneens 4 eetlepels roomgelei op de bodem van de terrine. Laat de gelei over de bodem uitvloeien. Plaat de terrine op de koudste plek in de koelkast om de gelei op te laten stijven. Trek er 15 minuten voor uit. Vul de terrine met het zalmmengsel. Verdeel het zo gelijkmatig mogelijk en druk het heel licht met de bolle kant van een lepel aan. Schenk de rest van de roomgelei er over. Schud alles enkele malen voorzichtig heen en weer. Dek de terrine af met plastic folie of leg het deksel er op. Plaats de terrine tenminste 4 uur op de koudste plek in de koelkast.

Oma's Oliebollen
Duitse keuken


Oliebollen Met Gekarameliseerd Fruit.
Nederlandse keuken


Klassieke Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen (tutti-fruttibollen)
Nederlandse keuken


Oliebollen Volgens Christian Steevens
Nederlandse keuken


Oliebollen (amandelbollen)
Nederlandse keuken


Mijn Vaders Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen (abrikozenbollen)
Nederlandse keuken


Oliebollen.
Nederlandse keuken


Oliebollen
Kinderkeuken keuken


Zoete En Hartige Oliebolletjes
Nederlandse keuken


Oliebollen (appel-gember)
Nederlandse keuken


Champagne Met Een Tropische Oliebol
Nederlandse keuken


Oliebollen (ananas-appelbollen)
Nederlandse keuken


Appel-gemberoliebollen
Nederlandse keuken


Oudjaars Huzarensalade
Nederlandse keuken


Appel-gemberoliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen Van Mijn Vader
Nederlandse keuken


Oliebollen
Nederlandse keuken


©2014 Receptenboek.com - Email : info@receptenboek.com - Laatste update: 30-10-2020